ผลงานออกแบบจากสอง สถาปนิก ชาวเบลเยี่ยมผู้ก่อตั้ง OFFICE KDGVS

David Van Severen สถาปนิกจากเบลเยี่ยม หนึ่งในผู้ก่อตั้ง OFFICE KGDVS เจ้าของผลงานสถาปัตยกรรมที่มีชื่อเสียงเรื่องการออกแบบอย่างแตกต่าง ที่สร้างสรรค์จากทฤษฏีสถาปัตยกรรม

OFFICE Kersten Geers David Van Severen หรือ OFFICE KGDVS ขึ้นชื่อเรื่องผลงานการออกแบบที่แตกต่าง ใช้ทฤษฎีสถาปัตยกรรมในการสร้างสรรค์งาน โดยผลงานของบริษัทนี้มีเอกลักษณ์เรื่องความโปร่งและความกว้างขวาง เพราะทุกส่วนที่ไม่จำเป็นได้ถูกกำจัดออกไปให้เหลือแต่รูปทรงที่เป็นรากฐานสำคัญที่สุด โดยออฟฟิศเลือกใช้กฎเรขาคณิตเพียงไม่กี่กฎเพื่อสร้างโครงร่างที่รองรับทุกความซับซ้อนของชีวิต และนี่คือผลงานส่วนหนึ่งของ OFFICE KGDVS

University Library

เครดิตรูปภาพ: Courtesy of Office KGDVS
เครดิตรูปภาพ: Courtesy of Office KGDVS

ห้องสมุดของ University of Ghent ประเทศเบลเยี่ยม ออกแบบภายใต้แนวคิดพาวิเลียนที่เปรียบเสมือนชิ้นส่วนหนึ่งของเฟอร์นิเจอร์ โดยนำเสนอผ่านสเปซห้องโถง 3 ชั้น ที่ถูกโอบล้อมด้วยชั้นวางหนังสือ เพื่อเปิดพื้นที่ส่วนกลางให้โดดเด่นในรูปแบบสเปซ monumental scale อีกทั้งเลือกใช้วัสดุ prefabricated steel กับฟังก์ชันผนังตาข่ายเหล็กเลื่อนได้ ปิดล้อมพื้นที่อ่านหนังสือส่วนกลางเพื่อสร้างความเป็นส่วนตัวกับสีสันสดใสที่ช่วยเสริมสร้างความคิดสร้างสรรค์และผ่อนคลายมากขึ้น

SOLO HOUSE

เครดิตรูปภาพ: Office KGDVS

The Solo house is a country residence in a large untouched forest, in the mountainous region of Matarraña, two hours south of Barcelona. The house frames the top of a plateau, overlooking the surrounding forests and dramatical landscape. Since the scenery is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasising the natural qualities of the surroundings. A simple circular roof with a diameter of 45 meters underlines the qualities of both the plateau and its edge. The roof functions as a shelter, and forms the perimeter of the inhabited surface. It is supported by four straight rows of eight columns, which cut chords from the circular base shape. Only these four areas are inhabited, with variable levels of protection. Large stretches of curtain facade slide on the outer edge of the circle, allowing the living areas to fully open, and providing a maximum relationship between the dweller and the surrounding nature. Since the terrain is not connected to any services, the house will be completely self-dependent. Photovoltaic panels will provide thermic and electrical energy, which will be stocked in buffer tanks. Water is claimed on the site itself, and purified after use. Each of the devices are placed as abstract objects on the roof.

DRYING HALL

 AFTER THE PARTY

 ไปดู ประวัติของ OFFICE KGDVS ในหน้าถัดไป คลิก

keyboard_arrow_up